Varianter, hovedvare og varenummer

Har du tastet Varianter, hovedvare og varenummer?

Webshopsejere ved, der er kæmpe forskel i varianthåndtering, hovedvarer og varenummer, og hvis man får indtastet et ciffer forkert i det ene eller andet. Så oplever de bøvl og skal lege gemmeleg med den forkerte indtastning.

Den fejlsøgning gør integrationen for dig. En anden smart ting er, at integrationen understøtter varianter.

Hvis du i din webshop får en ordre på en variant, så er det selve den variant integrationen overfører til regnskabet. Også selvom du har en hosted webshop.

Hvorfor er det mere besværligt?
Det er det heller ikke.

Lad Integrationen om Varehåndtering

Årsagen er teknisk. Varianten har et varenummer, som er under hovedvarens varenummer.

Det vil sige, at 2 varianter på 2 forskellige varer kan have samme varenummer (teknisk set), fordi det bør blive set som en kombo mellem hovedvaren og variantens varenummer.

Men vores integration er sat op, så den som standard håndterer rabatter og varianter. For hvem driver i dag webshop uden variable varer?
Variationer kan jo være mange ting såsom farve, størrelse, mønster etc.

Sagen er, at du med en integration fra IEX kan nøjes med at oprette dine produkter 1 gang, og så overlade varehåndteringen til integrationen.

Integrationen overfører dine varer mellem dine systemer ved oprettelse og opdatering/vedligeholdelse. Hvis der mangler tal eller sker fejl, får du en notifikation.

Overførsel af produkter mellem webshop og regnskab

Hvordan synkroniseres produkterne?

Integrationen kan automatisk flytte produkter fra din webshop til dit regnskab. På specifikke regnskabssystemer kan produkter flyttes fra regnskabet til webshoppen.

I langt de fleste tilfælde anbefaler vi, at produkter overføres fra webshop til regnskab.

Det er vigtigt at understrege, at alle produkter inklusiv eventuelle varianter bør have varenumre tildelt i webshoppen for, at de kan oprettes eller matches med et eksisterende produkt i regnskabet.

Regnskabet beskæftiger sig ikke med varianter, men produkter. Varianter er interessante for din eventuelle lagerstyring, der holder status med din lagerbeholdning.

Simple varer i regnskabet

Varianter i webshoppen håndteres som simple varer (hovedvare uden varianter) i regnskabet

Integrationen anvender ikke varianter i regnskabet. Det betyder, at hvis dine produkter er oprettet i webshoppen som hovedvarer bestående af flere varianter, vil hvert produkt (varianten) blive oprettet som en enkeltstående produkt i regnskabet.

Det afhænger af din systemkombination, om varenummer vil blive anvendt som variantens varenummer eller en kombination af hovedvarens + variantens varenummer.

Mulighed for import (fuld produktkørsel)
Hvis du har behov for det, kan IEX supporten aktivere en fuld overførsel af samtlige produkter i webshoppen. Dette forudsætter, der er varenumre på samtlige produkter, inklusiv eventuelle varianter.

Kontakt IEX for at høre nærmere.

Produktoverførsel fra regnskab til webshop

Overførslen af produkter fra regnskab til webshop. Dette anbefales kun ved særlige behov, da der er en række begrænsninger forbundet med overførsel af produkter denne vej.

Du kan på integrationens indstillinger styre, hvorvidt produkter må oprettes og opdateres i din webshop. Dette kan indstilles på det specifikke felt, så det er muligt at finjustere, hvordan et produkt oprettes og opdateres.

Kontakt IEX support, hvis du ønsker en forbindelse til at overføre produkter fra regnskab til webshop.

➡️ Du kan læse meget mere om vedligeholdelse og håndtering af produkter, samt hvordan produkter synkroniseres i vores vidensbase 😃

Varianter, hovedvare og varenummer

I en webshop er håndtering af varianter, hovedvarer og varenumre vigtige aspekter af regnskabsprocessen. Her er nogle grundlæggende oplysninger om hver af disse elementer:

 

Varianter: Varianter henviser til forskellige variationer af en hovedvare, f.eks. forskellige farver, størrelser eller mønstre. For eksempel kan en hovedvare være en T-shirt, og dens varianter kan være rød, blå og grøn. Ved håndtering af varianter er det vigtigt at registrere hver variant separat for at spore salg og lagerbeholdning korrekt. Dette gør det lettere at håndtere indkøb, salg og regnskab for hver variant individuelt.

 

Hovedvarer: Hovedvarer er grundlæggende produkter eller tjenester, der tilbydes i din webshop. Hver hovedvare kan have flere varianter. Hovedvarer er normalt registreret som separate poster i regnskabssoftwaren og har ofte et unikt identifikationsnummer, der kaldes et varenummer eller SKU (Stock Keeping Unit). Hovedvarer bruges til at organisere og spore salg, lagerbeholdning og indtægter på en mere overordnet niveau.

 

Varenummer: Et varenummer er et unikt identifikationsnummer, der tildeles til hver hovedvare eller variant. Det bruges til at identificere og adskille produkterne i webshoppen og regnskabsprocessen. Varenumre kan være enten genererede eller oprettes efter en bestemt konvention. Når du håndterer varenumre, er det vigtigt at sikre, at de er korrekt tilknyttet hver variant eller hovedvare, så salg og lagerbeholdning kan spores nøjagtigt.

Skjul Læs mere

Kontakt IEX support for at høre nærmere

Alt sammen for, at du som erhvervsdrivende sparer tid og nemt kan holde styr på dine data.