Paymatch: Afstem udbetalinger i dit regnskab

Paymatch afstemmer og matcher alle beløb + kortgebyr på hver enkelt bogførte ordre i regnskabets afstemnings-kassekladde. Afstemningen ligger således klar og kan bogføres med ét klik. Paymatch koster 220 kr. md. inkl. opsætning.

*Artiklen er redigeret jf. produktudvikling af IEX

Paymatch er begrebet for afstemning af udbetalinger fra din indløser i dit regnskab. IEX udbyder to forskellige Paymatch løsninger, som vi vil forklare mere om her:

  • Paymatch
  • Integration til din indløser

Paymatch

Når en indløser udbetaler pengene for alle de kortbetalinger, der har været gennem shoppens betalingsgateway / betalingsvindue kommer udbetalingen ind i banken som regel i én stor pulje. Det er her fra et møjsommeligt og tidskrævende arbejde at skulle matche alle beløbene manuelt med ordrene, og det er her at Paymatch kommer ind i billedet.

Paymatch afstemmer og matcher alle beløb + kortgebyr på hver enkelt bogførte ordre i regnskabets afstemnings-kassekladde. Afstemningen ligger således klar og kan bogføres med ét klik. Paymatch koster 220 kr. md. inkl. opsætning. Du kan se hvilke indløsere, der understøttes her, f.eks. Nets, Clearhaus, m.fl.

Du kan læse mere i denne artikel om, hvordan Paymatch fungerer i praksis, og hvad du skal tage højde for i opsætningen.

Integration til din indløser

IEX udbyder også et integrationsmodul til din indløser til dem med mindre behov for afstemning.

Kort fortalt: med en integration til din indløser kan du holde styr på dine udbetalinger fra din indløser. Du kan indlæse og bogføre udbetalinger fra din indløser direkte i kassekladden i dit regnskab. Udbetalingerne kan indlæses på linieniveau eller i en samlet pulje for rapporten.

Modulet til din indløser koster 30 kr./md. og er lige til at installere på din integration, hvor du selv kan sætte forbindelsen op via vores simple vejledning. Du kan også bestille en tekniker til at stå for opsætningen.

Du kan læse mere om hvordan integrationen til din indløser fungerer i praksis her.

Modulet til din indløser er kompatibelt med stort set alle regnskaber, der understøttes af IEX servicen såsom e-conomic, Dinero, Billy m.fl. Se regnskaber her.

Paymatch er kompatibel med den nye bogføringslov

Den nye bogføringslov forventer, at virksomheder kan dokumentere sit salg fra start til slut herunder betalingen / transaktionen. Paymatch underbygger den nye bogføringslov ved netop at sammensætte disse væsentlige faktorer i regnskabet. Det gør regnskabet gennemsigtigt og fyldestgørende. Din bogholder, revisor, SKAT m.fl. vil sætte stor pris på dit regnskab 🙂

Multiafstemning af udbetalinger fra flere indløsere

Mange shops tilbyder forskellige betalingsmuligheder i deres setup, og får dermed udbetalinger flere steder fra. Igen er udfordringen den samme, at det er tidskrævende at afstemme.

Her kan du med fordel få flere Paymatch forbindelser på din integration. Man kan også sagtens køre med en kombination af Paymatch og modulet, integration til din indløser.

Lad os sige, at du får størstedelen af dine udbetalinger fra indløser X. Her kan du f.eks. anvende den udvidede Paymatch løsning, og så anvende en integration til din indløser til de betalinger, du har mindre af.

Hvad så med de indløsere, IEX ikke understøtter?
Der kommer løbende nye indløsere til IEX servicen som Paymatch tilvalg.

For de indløsere – som IEX endnu ikke understøtter – anbefaler vi, at du opretter en særskilt betalingsmetode til det i regnskabet, som gør det lettere at aflæse og afstemme. IEX kan nemlig opsættes til at læse betalingsbetingelsen fra shoppen og vælge en bestemt betalingsmetode i regnskabet samt registrere betalingen, så betalingen håndteres i en pulje for sig.

Det står beskrevet i denne artiklen: Registrer faktura som betalt

Kontakt os gerne, såfremt du ønsker at vide mere om Paymatch, eller få Paymatch opsat på din integration.