Hvad er øredifference?

IEX har udviklet flere metoder og løsninger til at håndtere øredifference korrekt, sådan at integrationen automatisk kan overføre alle data fra webshoppen og over til regnskabet, så de faktureres.

Du har flere ordrer, hvor varerne er med rabat. Dem vil du have korrekt overført til dit regnskab, men integrationen fakturerer ikke ordrerne grundet en fejl i validering af totaler, fordi der er opstået en difference i ordretotalerne mellem webshoppen og regnskabet.

Fast beløb vs. procentsats giver Øredifference

Uanset om du har en hosted webshop fra udbydere såsom Shopify, Dandomain, Salecto eller via open source som WooCommerce, Magento, PrestaShop så håndteres rabatterne i webshoppen typisk som et fast rabatbeløb, mens regnskabet håndterer rabatten som en procentsats.

I praksis betyder det:

Webshoppen angiver rabatsatsen i hele tal, men omregner rabatten til en procentsats på ordren med flere decimaler end regnskabet tillader.

Procentsatsen er derfor afrundet, før rabatbeløbet genberegnes på fakturaen/ordren i regnskabet, og så opstår den drilske øredifference og manglende tal. Det tillader integrationen ikke at fakturere ind i regnskabet, fordi det medfører differencer i kontoplanen senere i bogføringen.

Aldrig en error uden en løsning

Derfor har IEX udviklet flere metoder og løsninger til at håndtere øredifferencen korrekt, sådan at integrationen automatisk kan overføre alle data fra webshoppen og over til regnskabet, så de faktureres.

Ved genberegning af rabat til procentsats findes 2 løsninger

 1. Under indstillingerne for dit regnskab i IEX, kan du aktivere en funktionalitet kaldet “Øreafrunding”.


  Dette vil tilføje en fakturalinje, der tilskriver/fjerner forskellen på øreniveau.

  Her skal du tilføje et varenummer (f.eks. diff), en beskrivelse til linjen (f.eks. øredifference) og en tolerance for, hvor stor forskellen må være (f.eks. 0,10 for 10 ørers tolerance).

  Dette varenummer skal du manuelt oprette i regnskabet først i en ikke-momspligtig varegruppe.

 2. Begræns, antal decimaler der kan anvendes i webshoppen til 2 decimaler.
 

Hvad betyder "Fejl i validering af totaler" / "Error in totals validation"?

Oplever du andre årsager til differencer såsom:

 • varer uden moms, der matches med momspligtige varer
 • priser uden decimaler
 • dobbelt moms ovenpå hele ordren

eller noget helt fjerde?

Så har vi et bud på, hvordan du kan løse problemerne på de hyppigste årsager i vores fejlsøgning og hjælpeartikler.

Du er også mere end velkommen til at skrive til os, hvis du oplever andre problematikker.

Vi er her for at hjælpe dig 🙂

Øredifference

Øreafrunding, også kendt som afrunding til nærmeste øre, er en praksis, hvor priser eller beløb justeres til det nærmeste hele øre. Dette betyder, at hvis et beløb ender på et halvt øre eller derover, afrundes det opad til det nærmeste hele øre, mens beløb, der ender på mindre end et halvt øre, afrundes nedad.

 

Øreafrunding anvendes normalt i kontantsalgssituationer, hvor priserne er angivet i øre, især i lande med en valutaenhed, der tillader brøkdele af valutaen som øre. Formålet med øreafrunding er at gøre priserne mere praktiske og letforståelige for forbrugerne samt at forenkle pengetransaktioner.

 

Når man fører regnskab i øre, kan der opstå små differencer i totalerne på grund af afrundinger. Disse differencer kaldes "øredifference", "afrundingsdifferencer" eller "øreafrundingsdifferencer".

 

Årsagen til afrundingsdifferencer er, at hvis et beløb slutter på et halvt øre eller derover, vil det blive afrundet opad til det nærmeste hele øre, mens beløb, der slutter på mindre end et halvt øre, afrundes nedad. Dette kan føre til små differencer mellem de faktiske beløb og de afrundede beløb, især når der er mange transaktioner eller beregninger involveret.

 

I regnskabsmæssig sammenhæng er det vigtigt at holde styr på disse afrundingsdifferencer for at sikre nøjagtighed og overensstemmelse.

 

Afrundingsdifference i totaler: Øreafrunding i Dinero er et eksempel på, hvordan regnskabsprogrammet "Dinero" håndterer disse afrundingsdifferencer og giver dig mulighed for at håndtere dem i dine regnskabsopgørelser.

 

Så i denne specifikke sammenhæng refererer "øreafrunding" til den praksis, hvor beløb afrundes til nærmeste hele øre i regnskabsmæssige beregninger, og "øreafrundingsdifferencer" henviser til de små differencer, der kan opstå som et resultat af denne afrunding.

Skjul Læs mere

Kontakt IEX support for at høre nærmere

Alt sammen for, at du som erhvervsdrivende sparer tid og nemt kan holde styr på dine data.