IEX.DK er blevet CO2-neutralt

IEX.DK er blevet CO2-neutralt

 

co2 neutral
For nyligt skrev vi om vores integration til håndtering af bilag, og at vi derigennem håber at kunne nedbringe brugen af papir. Men digitaliseringen af det danske erhvervsliv sætter også sit aftryk på miljøet. Derfor holder vi altid øje med, hvordan vi kan bidrage til en mere bæredygtig IT-infrastruktur.

Hvad betyder det?
Selvom vi ikke ser en skorsten, der udsender sort røg, udleder hjemmesider faktisk CO2. De besøgende bruger strøm til computere, skærme og internet, og der bruges strøm til de servere, der hoster hjemmesiden.

I IEX har vi forsøgt at gøre op for det. Vi har fået en CO2-neutral hjemmeside igennem IngenCO2. Det betyder, at CO2-udslippet fra både websitet og brugerne er udlignet gennem målbare CO2-reduktioner. Det sker blandt andet ved opstillingen af vedvarende energikilder, som vindmøller, og ved deltagelse i kontrollerede, CO2-reducerende projekter (godkendt af Gold Standard), som vi støtter.

Dertil har vi valgt at overføre hele vores infrastruktur til skalerbare cloudløsninger, som er hosted i CO2-venlige faciliteter hos Google.

Vi er ikke eksperter i miljø og bæredygtighed, men vi vil gerne bidrage, hvor vi kan, og vi tror på, at disse små skridt er vigtige i det store hele.

Hvis du selv ønsker at få en CO2-neutral hjemmeside, kan du komme i gang via IngenCO2.

 

Følg os på Facebook: