Black Friday 2019: Femdobling af webshop-salg

I år var der lagt op til den perfekte storm med en Black Friday, der landede på lønningsdagen op til december måned.

Vi oplevede i IEX en femdobling af ordreoverførsler i forhold til fredagen før. På dagen overførte IEX nemlig 42720 ordrer mellem webshops, pos-systemer, lager-systemer og regnskabssystemer. Til sammenligning blev der forrige fredag overført 8096 ordrer, hvilket er gennemsnitligt for vores overførsel af salg og ordrer fra webshops mm. på en fredag.

Det er imponerende tal set i lyset af, at Black Friday som shopping-koncept har udviklet sig til at blive Black Week, hvor tilbuddene spredes over flere dage. Dertil ligger det også tæt på de andre tilbudsdage, Singles Day og Cyber Monday, der også vinder frem i Danmark, så Black Friday klarer sig overraskende godt i forhold til, at forbrugerne spreder deres penge ud på flere tilbudsdage.

Nets vil fremover kun indberette deres tal for Dankort-omsætningen til Nationalbanken, så det er ikke muligt at sammenligne deres tal med sidste års. Dog giver tallene fra betalingsløsningen Mobilepay en indikation af, at de danske forbrugere har haft travlt med at lægge varer i kurven i de danske butikker og webshops. Mobilepay angiver nemlig en omsætning på 750 millioner, hvilket peger på en salgsrekord.