Black Friday 2018 – Sådan gik salget i de danske webshops

Black Friday 2018 var vild! Og som de fleste nok ventede blev Black Friday den største handelsdag i 2018. Indtil videre…

Bemærkelsesværdigt er, at årets Black Friday for første gang siden 2014 ikke har slået rekorden for at være den mest indbringende handelsdag nogensinde i Danmark. Dette skyldes sandsynligvis, at tilbudsdagene spredes ud over flere dage, ifølge Nets. Singles Day, Black Week og Cyber Monday vinder alle indpas med stor omsætning i de fysiske butikker og i webshops.

Med en Dankort-omsætning på 1.942 millioner kr. lægger Black Friday 2018 sig derfor “kun” på en 5. plads for største handelsdage i Danmark.

For de danske webshops gik det bedre end nogensinde. Nethandlen udgjorde 16,8% af det samlede Dankort-forbrug, hvilket er en stigning på 3,2 procentpoint i forhold til sidste år. Og dette forventes at stige i takt med, at netbutikkerne får ekspederet ordrerne.

På nethandlen har Black Friday været støt stigende i Danmark siden vi tog tilbudsfænomenet til os, og der tegner sig derfor et billede af, at de tidsbegrænsede tilbud gør sig rigtigt godt for webshops.

IEX overførte på dagen 39.320 ordrer. Det er næsten det firedobbelte ift. den forrige fredag, hvor der blev overført 11.937 ordrer.

Spændende bliver det, om Black Friday får lov til at forblive den største handelsdag i 2018. Forrige års julehandel på d. 22 december overgår nemlig dette års Black Friday med en dankort-omsætning på 1.966 millioner kr.

Vær forberedt på endnu en massiv julehandel i år!